Ned / Eng
AS THE DUST RETURNS - HET HARDE POTLOOD

Het Harde Potlood (Richtje Reinsma, Roosmarijn Schoonewelle en Heleen Wiemer) presenteert een installatie, performance en geco-cureerd randprogramma op zaterdag 26 en zondag 27 september 2020 in Extrapool, Nijmegen.

Klik hier voor meer informatie en tickets.

Is de wereld binnenshuis een toevluchtsoord of een gevangenis? In de performance en installatie ‘As the dust returns’ ontfermt Het Harde Potlood zich over het huishouden. Welke rituelen gaan er schuil in de dagelijkse strijd tegen vuil en chaos, in de zucht naar orde en zuiverheid? Wat voor micro- en macrokrachten bewegen er in het privéterritorium? Te midden van afwas, doekjes en allesreinigers maakte Het Harde Potlood in de loop van afgelopen anderhalf jaar tekeningen en collages op papier en stof, ruimtelijke objecten en kostuums.

Op zaterdag 26 september brengt Het Harde Potlood stofwolken, spray en aangekoekte resten samen in een troebel schoonmaakballet in samenwerking met muzikant Ruud van der Pluijm op theremin. Aansluitend treedt de Rotterdamse indieband Lewsberg op en speelt nummers van hun nieuwe plaat 'In This House.' Het programma wordt tweemaal opgevoerd, in twee tijdslots.

Op zondag 27 september vindt een door Het Harde Potlood geco-cureerd programma plaats, met de geurlezing ‘Miasma’s en geraniums. Hoe huiselijke geuren ons gedrag bepalen’ door geurhistorica Caro Verbeek, en de workshop ‘Stofpluizen’ door kunstenaar Pavèl van Houten. Reserveren dringend aanbevolen: pr@extrapool.nl