Ned / Eng
OP DE TAST

Aanrakingsabonnement van onbekende duur

2020 was het jaar van de onaanraakbaarheid. We werden drastisch minder betast, omarmd, gehandschud, beklopt en geaaid. Omgekeerd werd ieder evenzeer beperkt in het vervullen van zijn of haar rol van aanraker. 

Fotograaf en kunstenaar Marijn Bax en schrijvend kunstenaar Richtje Reinsma starten in januari 2021 OP DE TAST, een mail art project over aanraking. In een per post te ontvangen reeks beelden en teksten onderzoeken ze de verdwenen vanzelfsprekendheid van aanraking, aan de hand van culturele fragmenten waarin fysiek contact optreedt. Door dit gevonden en herinnerde materiaal te manipuleren en in een nieuw verband te plaatsen hopen ze het onaanraakbare verlies vast te pakken en beet te houden, tot aftasten weer eerstehands mag. Wie zich abonneert ontvangt elke maand een nieuwe print met beeld door Marijn en tekst door Richtje per aangetekende post, grafisch vormgegeven door Marijn en geprint op nauwkeurig op gevoel geselecteerd papier.

Het abonnement is van onbekende duur: het loopt tot we elkaar weer mogen aanraken. Als dat moment aanbreekt nodigen we je uit om alle losse papieren intimiteiten bij ons in Amsterdam langs te brengen zodat we je de hand kunnen schudden en de serie op een passende manier kunnen bundelen. 

Het vreemde is dat je meteen een compleet abonnement OP DE TAST kan kopen, ongeacht hoe lang de verbintenis uit blijkt te pakken. Een wederzijds risico, zoals elke contact. Voor de voorzichtigen is er ook de optie om maandelijks opzegbaar aangeraakt te worden.

Wil je meer weten of je abonneren? Stuur een bericht aan marijne.bax[at]gmail.com of richtje.reinsma[at]gmail.com.