Ned / Eng
OP DE TAST - AANRAKINGSABONNEMENT

Aanrakingsabonnement OP DE TAST liep van januari t/m oktober 2021; het ving aan met de aankondiging dat het zou duren 'tot we elkaar weer mogen aanraken' en is afgesloten na de opheffing van de anderhalvemetermaatregel.

Tekst januari 2021:

Afgelopen jaar werden we drastisch minder betast; omhelsd, geaaid, gehandschud, geknuffeld, beklopt, gezoend, geknepen, gewreven. Omgekeerd werd ieder evenzeer beperkt in het vervullen van zijn of haar rol van aanraker. 

OP DE TAST is een aanrakingsabonnement; een mail art project waarbij je maandelijks per post een papierenkunstwerk in oplage ontvangt. Een serie inkjet prints op nauwkeurig op gevoel geselecteerd papier, bestaand uit beeld en tekst waarin het verlies van de alledaagse aanraking centraal staat.

OP DE TAST is van onbekende duur; het project loopt tot we elkaar weer mogen aanraken.

OP DE TAST is geïnspireerd op pre-pandemische (song)teksten en beelden waarin aanraking nog wonderbaarlijk vanzelfsprekend was.

OP DE TAST wordt gemaakt door visueel kunstenaar Marijn Bax en schrijvend kunstenaar Richtje Reinsma en ving aan in januari 2021.

OP DE TAST is verkrijgbaar als losse editie (90 euro incl. btw), als maandelijks opzegbaar abonnement (90 euro p/m incl. btw) óf als compleet abonnement (750 euro incl. btw). Mocht je ingaan op dit laatste avontuurlijke aanbod, dan krijg je met terugwerkende kracht alle voorgaande edities thuisbezorgd. Ook nodigen we je als het verbod op aanraking is opgeheven uit om je de hand te drukken en al je losse edities op een gepaste manier te bundelen. 

OP DE TAST werd door Het Parool opgenomen in hun wekelijkse lijstje 'De beste culturele tips voor deze lockdownweek' en staat hier uitgelicht door papierplatform De Monsterkamer (met weinig verhullende foto's van OP DE TAST #1 gemaakt door ‘the book photographer’ Justina NekrašaitÄ—).

Wil je meer weten of een editie/abonnement nabestellen? Stuur een bericht aan marijne.bax[at]gmail.com of richtje.reinsma[at]gmail.com.