Ned / Eng
TIM EN CEDRIC

Tim gaat naar een boeddistisch klooster voor een meditatieretraite. Samen met een groep andere vakantiemonniken leeft hij twee weken volgens een streng stramien en mediteert tien uur per dag. Het gaat erom te leren aandachtig te zijn zonder te oordelen, zonder verwachtingen. Het is niet de bedoeling dat de deelnemers onderling contact leggen en op enigerlei wijze met elkaar communiceren. Vandaar ook dat de kloostergasten op sekse zijn verdeeld over een mannen- en vrouwenafdeling, om erotische fantasieën geen kans te geven, die vaak opspelen tijdens dit soort retraites. Maar de monniken hebben geen rekening gehouden met homoseksualiteit.

Beluister hier mijn korte radiodocumentaire Tim en Cedric, over een kloostervakantieliefde. Duur: 6’07’’. Montage: Jennifer Pettersson.

Tim en Cedric werd gemaakt in het kader van de aflevering Onmogelijke liefde van radiodocumentaireprogramma Plots, dat werd uitgezonden op zondag 29 januari 2012 bij Villa VPRO op Radio 1. Luister hier de complete uitzending terug als podcast.