Ned / Eng
VRAGEN? @ PUNTWG, AMSTERDAM (DEEL 1 - 2021)

Performance 'Vragen?' door Richtje Reinsma

Performance | PuntWG | september 2021

'Vragen?' was een performance over het fenomeen van De Vraag, en vormt de aftrap van een artistiek onderzoeksproject op uitnodiging van Suns and Stars (Marjoca de Greef en Anastasija Pandilovska) waarin ik de vraag bevraag: als instrument in verschillende contexten (oa artistiek, politiek en educatief) en als esthetisch gegeven (intonatie; mimiek; vraagteken). Ook de voor- en nadelen van de vragende opstelling als levenshouding komen in het onderzoek aan bod.


'Vragen?' was onderdeel van live performative symposium annex weekendtentoonstelling 'In the pause of a gesture there might be an echo' in PuntWG, Amsterdam in september 2021,  waar ook werk van Sarah van Lamsweerde, Aram Lee en Anastasija Pandilovska te zien, horen, voelen en proeven was.

Met dank aan het LIRA Fonds en het Mondriaan Fonds voor hun financiële ondersteuning.

En met dank aan de volgende experts/makers: Janneke Raaphorst (kostuum), Luciënne Venner (grime), Reineke Jonker (dramaturgie) en Jair Stein (stemregie).

Foto: Reineke Jonker
Videofragment: Katelijne Schrama