Ned / Eng
TWEE VROUWEN MET PECH

Eén van vier heel korte verhalen, gepubliceerd onder de gezamenlijke titel 'Poeder' op de literaire website Terras op 25 november 2011.

Twee vrouwen met pech

Twee vrouwen met pech in de liefde schuiven hun pech op een hoge hoop en klimmen er bovenop. In hun uitzicht ontwaren zij een scherpschutter en een vampier, en worden toch weer verliefd.

Een Jessica en een Jake willen meedoen aan een danskampioenschap. Om te kunnen winnen moeten ze zich helemaal richten op het dansen en alle ontluikende romantische gevoelens proberen te negeren. Dus nemen ze alle romantiek uit het ontluikende gevoel, en sluiten het in een handige opbergdoos. Ze tekenen de gaten van de verwijderde romantiek af in het overgebleven gevoel en kopen een pakket pech van de twee vrouwen, die toch genoeg hebben.

Nu is het zaak nauwkeurig te zijn voor een Jessica en een Jake. Ze tekenen de verdwenen romantiek af op de pech, en zagen de pech op maat. Omdat ze niet de juiste maten hebben gebruikt, moet alles opnieuw.

Dan past de pech precies in de romantische gaten en Jessica en Jake winnen bijna het danskampioenschap.